A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Полицький ліцей Полицької сільської ради Вараського району Рівненської області

ВІДВІДУВАННЯ ТА ПРОГУЛИ УЧНІВ

Дата: 15.01.2024 23:57
Кількість переглядів: 406

Фото без опису

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

Питання відвідування учнями школи є сьогодні надзвичайно важливим, тому нагадуємо, що згідно з Конституцією України, Законами України "Про освіту", "Про загальну середню освіту", Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку, вихованців та учнів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.09.2017 № 684.

1) Відсутність без поважних причин вважається прогулом.

2) Учні, які тимчасово не відвідували заклад освіти, подають медичну довідку чи письмове пояснення батьків або осіб, які їх замінюють, про причину відсутності на уроках.

3) Відсутність через поважні причини має бути підтверджена усно (батьки мають зателефонувати до школи не пізніше початку 1-го уроку, а надалі – надати документ, що підтверджує причину пропуску).

4) У випадку пропуску занять протягом 3 і більше днів батьки повинні підтвердити відсутність учня медичною довідкою від лікаря.

5) Факт запізнення та довчасного закінчення занять (наприклад, через призначене на певний час відвідування лікаря) також має узгоджуватись із вчителями або класним керівником заздалегідь.

6) У випадку відсутності учнів у закладі освіти понад 10 днів підряд з невідомих, або без поважних причин заклад освіти невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.

БАТЬКИ ВІДПОВІДАЛЬНІ ЗА НАВЧАННЯ, ВИХОВАННЯ І РОЗВИТОК ДІТЕЙ,

а тому зобов'язані забезпечувати відвідування учнями уроків у навчальних закладах!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень